PERSONALIZED ADVICE (+34) 93 881 20 25

5 consells per encendre un bon foc

Dec 22, 2016

5 consells per encendre un bon foc

0
Uncategorized
Share

1- Utilitza llesca per encendre el foc

  • El més recomanable per iniciar el foc és utilitzar sempre llesca seca i petita. Poden servir: caixes de fruita, estelles d’alzina, petites branques, pinyes, i més.

2- Fes una forma de cabanya

  • Fer aquesta forma amb la llesca i petites branques, o una semblant, sempre que agafi bé l’aire, farà que el foc prengui millor i més ràpid. No caldrà anar recol·locant la llenya ni afegint-hi més llesca.

3- A sobre de tot un tronc més gros

  • És important que des del primer moment es col·loqui un tronc a sobre de la llesca, perquè agafi el foc al més aviat possible. També així evitem haver d’anar afegint llesca posteriorment.

4-Utilitza el tipus de fusta indicat segons la teva xemeneia o estufa

Depenent de si tens una xemeneia oberta o tancada és recomanable utilitzar un tipus o un altre de llenya.
  • Oberta: Com que gran part de la calor es perd pel forat de la xemeneia, és recomanable utilitzar fusta més dura, ja que mantenen millor la calor i tenen un poder calorífic elevat.
  • Tancada: Per aquesta, és més fàcil trobar un tipus de llenya que escalfi bé la llar. Es pot utilitzar tant fusta dura com tova. És més senzill que els combustibles optimitzin el consum de calor, ja que  aquestes xemeneies tenen un rendiment calorífic major que les obertes.

5- Una altra opció per iniciar ràpidament un foc és utilitzar productes per a la combustió

  • Alguns serveixen per començar ràpidament el foc i altres per mantenir-lo durant més temps encès. El més comú i utilitzat és la pastilla de parafina, que ajuda a fer que el combustible prengui amb més rapidesa degut a que la flama surt immediatament.
Compartir

Post a Comment

Your email address will not be published.